Frissen pörkölt és főzött kávé

Kávé és kávépörkölő gép

Kávé és kávépörkölő gép

Finom kakaó készítése

2019. április 29. - Kávé pörkölő

Hogyan főzzünk kakaó italt?

kakao kesziteseA kakaó ital az egyik legnépszerűbb nyalánkság, a legtöbb kávézóban is kapható, szürcsölhetjük teraszon vagy a télikertben is. A legjobb íz érdekében oda kell figyelni az alapanyagokra, nem mindegy, hogy tejet vagy ivóvizet használunk az elkészítése során, illetve az ivóvíz minőségén is sok múlik.

A hideg napokon, egy kényelmes kárpitozott fotelben ülve, a télikert ablakán keresztül a hóesésben gyönyörködve agy csésze kakaó melegíti a legkellemesebben a lelket és a testet is. Kevesen tudják, hogy a jó ital elkészítéséhez több szabályt is be kell tartani, hogy igazán ízletesen készüljön el.

Mit tartalmaz a kakaó

A kakaóbab rengeteg hasznos és egészséges alapanyagot tartalmaz. Vitaminokat és nyomelemeket: kálium, magnézium, kalcium, foszfor, nátrium, cink, vas, molibdén és A, E, B, PP vitaminok. Találunk még benne organikus savakat, keményítőt, fehérjét, növényi zsírokat, szénhidrátot. A helyesen elkészített és mértékkel fogyasztott kakaó segít megőrizni egészségünket is.

Miért hasznos a kakaó?

A télikertben elfogyasztott kakaó italban olyan összetevőket találunk, mely serkenti az endorfin termelődését. Ez lényegében azt jelenti, hogy a depressziós időszakban kiváló kedélyjavító lehet. Olyan elemeket is találunk benne, mely a bőr puhaságát és rugalmasságát fokozza, tehát valódi fiatalítószer. Csökkenti a vérnyomást és serkenti az agyműködést, javítja a koncentrációt és erősíti a szívet és az ereket.

Kakaó ital vízből

A kakaó italt vízből rendkívül egyszerűen készíthetünk. Néhány kanálnyi kakaó port forró vízben elkeverünk, általában két kávéskanál kakaót teszünk egy pohár vízbe. Többnyire két kávéskanál cukorral ízesítjük. A pontos kakaó-víz arány ízlés kérdése. Ízesíthetjük némi tejjel esetleg tejszínnel.

A kakaót készíthetjük víz helyett tejjel, így sokkal telítettebb ízeket kaphatunk, az elkészítési mód ugyan ez. Az ínyencek mályvacukrot mártogatnak a finom meleg italba.

Sokan készítik a kakaót kávéval ízesítve, a két markáns íz azonban lényegében kioltja egymást, ezért nem ajánlják ezt a szakértők.

Finom kakaó készítése az üvegezett teraszon. További érdekes és izgalmas témák mindenki számára: ital készítés recept, kakaó növény, kávé a teraszon, télikert kávézó.

A bejegyzés trackback címe:

https://kave-porkolo.blog.hu/api/trackback/id/tr2914794244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása